IQ Lighting logo

Izdelava osvetljenih ogledal po meri

Izdelava osvetljenih ogledal po meri

Želite edinstveno, očarljivo in navdušujočo kopalnico, spalnico ali predprostor? Nudimo vam osvetljena ogledala po meri, ki bodo vaš prostor ne samo prijetno osvetlila, ampak tudi naredila privlačnega in prefinjenega.

Osvetljena ogledala vašemu prostoru prinesejo čudovito svetlobo in povečajo občutek prostornosti ter spremenijo celotno atmosfero.o priljubljena izbira za tiste, ki iščejo funkcionalno in estetsko dovršeno ogledalo, obenem pa izboljšajo vidljivost. Gre za ogledala, ki so opremljena z dodatno osvetlitvijo, kar omogoča boljšo vidljivost pri opravkih kot so ličenje, britje ter drugih dejavnostih ali pa enostavno samo izboljšajo ambient celotnega prostora. Odvisno od vaših potreb in želja. Ne glede na to ali se pripravljate za delo ali za večerjo, bo osvetljeno ogledalo zagotovilo dovolj svetlobe, da se boste lahko natančno naličili ali si uredili pričesko. Idealna pa so tudi kot dekorativni dodatek, saj jih lahko postavite na steno kot umetniško delo.

Mi vam pripravimo različno osvetljena ogledala, od močne do povsem ambientalne svetlobe, od klasičnega do modernega modela, različnih velikosti in oblik. Pri nakupu je pomembno to, da izberete tisto, ki ustreza tako vašim potrebam kot tudi slogu. Pomembno je tudi, da preverite funkcionalnosti, kot so možnosti prilagajanja intenzivnosti svetlobe.

Uporaba osvetljenih ogledal: 

Osvetljena ogledala so lahko vgrajena v kopalniške omarice, na stene, stojala, z njimi lahko osvetli ali pa so samostojna ogledala, ki jih namestite, kjer jih potrebujete.

Moč in barva trakov:

Na voljo imamo trakove v različnih močeh (od trakov, ki dajo nežno svetlobo do takih, ki nudijo močno osvetlitev),v različnih barvah svetlobe (toplo, hladna, RGB, RGB+CCT) ter v različnih IP zaščitah, kar pomeni, da so vsa ogledala lahko primerna izpostavitvi vlage in prahu.

Osvetlitev ogledal: 

Trakove lahko namestimo na obrobo podloge ogledala, kar pomeni, da dobimo direktno, enakomerno osvetlitev površine ogledala. Lahko pa ga nalepimo na samo steklo ogledala, obrnjenega proti steni, s čimer dobimo indirektno svetlobo, ki poudari lahkotnost in ustvari eleganten lebdeč učinek ter prijetno vzdušje. V tem primeru je trak zaradi hlajenja nujno montiran v profilu.

Prižig luči na ogledalu:

Trakove lahko namestimo na obrobo podloge ogledala, kar pomeni, da dobimo direktno, enakomerno osvetlitev površine ogledala. Lahko pa ga nalepimo na samo steklo ogledala, obrnjenega proti steni, s čimer dobimo indirektno svetlobo, ki poudari lahkotnost in ustvari eleganten lebdeč učinek ter prijetno vzdušje. V tem primeru je trak zaradi hlajenja nujno montiran v profilu.

LED trak v ogledalu lahko prižigate in ugašate z obstoječim stenskim stikalom ali s stikalom, montiranim na ogledalu. Na voljo so stikala na dotik in stikala na zamah ter stikalo z orientacijsko lučko na ogledalu, ki jo je mogoče ročno izklopiti. Pri vseh LED trakovih je tudi opcija zatemnitve, s čimer zmanjšujete ali povečujete intenzivnost svetlobe.

Obdelava ogledala:

Ogledala imajo lahko peskan ali nepeskan rob. Peskamo lahko rob poljubne širine, najpogosteje v širini 3 - 5 mm. Kjerkoli na ogledalu lahko s peskanjem odtisnemo tudi različne vzorce, kot so slike, logotipi, črke-imena,… 

Podloga ogledala je lahko iz različnih materialov, kot so mediapan, iveral ali alu okvir. Prednost alu okvirja je ta, da lahko trak zalepimo direktno na okvir in zanj ne potrebujemo alu profila. Za vse nepravilne oblike ogledal (okrogle, jajčaste, elipsaste,…) se vedno uporabi mediapan.

Prednosti osvetljenih ogledal:

  • Narejena so povsem individualno, po meri, glede na vaše potrebe in želje
  • Razpršena svetloba nudi prijeten ambient in je primerna za osvetlitev večjega dela prostora
  • Možnost prilagodljivosti (intenzivnosti) svetlobe
  • Omogočajo boljšo vidljivost
  • Primerno za tiste, ki želite svojevrsten dizajn
  • Prostoru dodajo estetski videz
  • Možnost barvnih luči, kar spremeni vzdušje v prostoru in ustvarja boljše razpoloženje
  • Primerno za različno velike prostore
  • Prihranijo čas, saj vam ni potrebno iskati dodatne osvetlitve
  • Možnost preprostega stikala na dotik, ki omogoča vklop in izklop in obenem zatemnitev svetilke